My Bookdiary - 21 Juni

Tänkte skriva lite "bookdiary" nu när jag har läst ut så många böcker. Jag har lånat böcker av min kompis Magdalena, som har många ungdomsböcker eller vad man säger. Så som Katarina von Bredow och liknande. Så nu tänkte jag skriva lite om varje bok, alltså vad jag tyckte om dom och lite vad de handlar om. Jag ska försöka så gott jag kan eftersom det var ett tag sedan jag läste var och en av dom. :)

Jag börjar ifrån vänster . . .


Bok 1: Räcker det om jag älskar dig? - Katarina von Bredow
Den här boken handlar om en tjej som heter Fanny, 19 år. Hon är ihop med den 'perfekta' pojkvännen, som är otrogen mot henne. Men hon vågar inte lämna honom. Hon ska snart ta studenten, när hon blir förälskad i sin lärare och då börjar denna berättelse sin handling.
Åsikt: "Räcker det om jag älskar dig?" är en ganska bra bok enligt mig, som är anpassad för lite äldre tonåringar. Den var spännande ibland, och Katarina von Bredow visar även i denna bok hur duktig hon är på att skriva böcker.

Bok 2: Malin+Rasmus=Sant - Moni Nilsson-Brännström
Den handlar om Malin och Rasmus som blir ihop på en klassresa i boken som kom ut innan den här. De längtar efter varandra på sommarlovet innan sjuan, men när de väl börjar högstadiet är det inte som de tänkt sig. Där ska man vara cool, inte visa sitt rätta jag och aldrig göra bort sig. De blir tillsammans på Luciadiskot i slutet av terminen igen men Rasmus vill mer än vad Malin vill så det blir hjärtekross av allting och sedan får ni läsa resten om ni inte vill veta slutet. Hehe.
Åsikt: Jag tycker den här boken var väldigt fin. När man har läst den så vet man att man egentligen aldrig kommer glömma sin första stora kärlek. Den satte sig inuti en som bara smärta och kärlek samtidigt kan. Jag rekommenderar den, för den var väldigt bra och fin.Bok 3: Det fattas en tärning - Johanna Thydell

"Det fattas en tärning" handlar om en tjej som kallas Puck. (Egentligen Petra) Puck är 16 år. Hon är bästa kompis med Emanuel som är homosexuell. Detta har Puck aldrig fått berätta om, men när hon på en fest skriker ut det inför alla, blir ju inte Emanuel så glad som ni kanske förstår. Vartannat kapitel är från Pucks barndom, då hennes föräldrar grälade och när hon var liten. Nu är hennes pappa borta, och hon bor i en så kallad "splittrad" familj med bara sin mamma. Hon festar och är så kallat cool med alla andra, men vem vet vad hon egentligen går och bär på?
Åsikt: Jag gillade denna bok, för att man följde med Puck i hennes funderingar och tankar och på alla fester hon var på, kändes det som om man satt brevid henne och bara tittade hela tiden. En väldigt fin men hemsk handling som gör den värd att läsa. Boken är skriven av Johanna Thydell som är mest känd för sitt verk "I taket lyser stjärnorna" som många känner till.

Bok 4: Bara inte du - Katarina von Bredow
Emma som är 20 år har precis flyttat hemifrån. Hon upptäcker att hon har känslor för sin bästa vän Ellinors pojkvän Adrian. Sedan upptäcker hon också att hennes bästa killkompis Markus har känslor för Emma själv. Och dessutom måste hon ta hand om en bror som kommit i en farlig knipa. Hennes föräldrar har varit skilda sedan Emma var mindre och nu måste Emma ta hand om sina känslor på riktigt. Hennes jobbarkompis Sofie har fattat tycke för Markus och Emma börjar fundera över hur hon egentligen känner för sin bästis från sandlådetiden. En rörig beskrivning, men en handling värd att läsa ordentligt.
Åsikt: Jag tycker den här boken var riktigt bra, och Emma är en bra bild av hur det kan vara för många. Man kan ju inte både behålla kakan och äta upp den, som man säger. Katarina är en grym författarinna som gör succé än en gång.

Bok 5: The return of Hjärtans fröjd - Per Nilsson
Detta är uppföljaren av boken "Hjärtans fröjd". Killen som den handlar om är nu 17 år och åker fortfarande samma buss som han åkte när han först träffade Ann-Katrin. Ann-Katrin som han kallade hjärtans fröjd. han blev förälskad i henne i den första boken, men nu är allt förändrat. Han ser henne aldrig på bussen längre, och när han tar reda på mer om henne, får han reda på att Ann-Katrin inte vill träffa honom mer, och att hon har flyttat. Men han vill träffa henne och bevisa sin mognad och bara prata med henne.
Åsikt: Den här boken var ganska speciell. Den var underlig och mystisk. Man förstod inte alltid hur meningarna var sammansvetsade. Jag har läst den första boken också, och den var bättre än den här enligt mig. Jag tyckte den annars var bra, och häftigt skriven på ett personligt sätt som inte många andra författare skriver. Men handlingen var inte den bästa ur mitt perspektiv.

Detta var bara fem stycken av böckerna jag har lånat och läst av Magda. Jag kommer skriva om fem stycken till, om ett litet tag igen. Kommentera gärna om ni tyckte det var en kul grej eller nåt, hehe. :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0