21 Juni - How we met and the sparks flew instantly

Hejsan på er!
Här kommer ett litet inlägg, för jag har inte skrivit så mycket om vad jag har gjort de här senaste dagarna. I förrgår var jag typ bara hemma och gjorde inte så mycket alls. Det fanns inte så mycket att göra när det regnade hela dagen. Så jag och mamma hyrde en film som hette "You Again". Den var bra, och väldigt rolig, haha. :P Sedan hyrde jag och min lillasyster "Trassel". Jag vet, den är ju tecknad och så, men den var hur gullig, bra och rolig som helst! Haha, skrattade många gånger i alla fall. Igår var jag med Magdalena och vi kollade på en film som heter "En shopaholics bekännelser" på svenska eller så. Den är amerikans egentligen, men jag kommer inte ihåg namnet nu. Sedan gick vi hem till mig, och vi åt grillat, gick en sväng och lite sånt. Idag har jag varit med Madde, och det var roligt. Vi tittade också på en film, haha.. x) Den hette "Flipped" och var jättebra men lite jobbig ibland, hehe. Men väldigt fin historia var det i alla fall. Sen gick vi runt stan lite och sen fikade vi, och spelade sims ett litet tag. Det var ju inte så jättefint väder heller så nåt får man ju hitta på. Förut cyklade jag 1 mil på mammas motionscykel, känner mig duktig för att va första gången. Sedan övade jag på låten till Fagerhult och till midsommar när vi ska sjunga o spela i hembygdsparken i Hultsfred. Nu har jag ont i ryggen efter att ha suttit och skrivit om alla böcker i förra inlägget, så gör resten imorgon. Haha. 
Fick ju nya betyg efter avslutningen, så jag tänkte skriva dom här nu, så får ni se! :) Jag är jättenöjd över dom!

Betyg vårterminen -11

Musik - MVG
Svenska - MVG

Engelska - VG
Hemkunskap - VG
Historia - VG
Religion - VG
Samhällskunskap - VG
Språkval, Tyska - VG
Teknik - VG

Biologi - G
Fysik - G
Kemi - G
Geografi - G
Idrott & Hälsa - G
Matematik - G



My Bookdiary - 21 Juni

Tänkte skriva lite "bookdiary" nu när jag har läst ut så många böcker. Jag har lånat böcker av min kompis Magdalena, som har många ungdomsböcker eller vad man säger. Så som Katarina von Bredow och liknande. Så nu tänkte jag skriva lite om varje bok, alltså vad jag tyckte om dom och lite vad de handlar om. Jag ska försöka så gott jag kan eftersom det var ett tag sedan jag läste var och en av dom. :)

Jag börjar ifrån vänster . . .


Bok 1: Räcker det om jag älskar dig? - Katarina von Bredow
Den här boken handlar om en tjej som heter Fanny, 19 år. Hon är ihop med den 'perfekta' pojkvännen, som är otrogen mot henne. Men hon vågar inte lämna honom. Hon ska snart ta studenten, när hon blir förälskad i sin lärare och då börjar denna berättelse sin handling.
Åsikt: "Räcker det om jag älskar dig?" är en ganska bra bok enligt mig, som är anpassad för lite äldre tonåringar. Den var spännande ibland, och Katarina von Bredow visar även i denna bok hur duktig hon är på att skriva böcker.

Bok 2: Malin+Rasmus=Sant - Moni Nilsson-Brännström
Den handlar om Malin och Rasmus som blir ihop på en klassresa i boken som kom ut innan den här. De längtar efter varandra på sommarlovet innan sjuan, men när de väl börjar högstadiet är det inte som de tänkt sig. Där ska man vara cool, inte visa sitt rätta jag och aldrig göra bort sig. De blir tillsammans på Luciadiskot i slutet av terminen igen men Rasmus vill mer än vad Malin vill så det blir hjärtekross av allting och sedan får ni läsa resten om ni inte vill veta slutet. Hehe.
Åsikt: Jag tycker den här boken var väldigt fin. När man har läst den så vet man att man egentligen aldrig kommer glömma sin första stora kärlek. Den satte sig inuti en som bara smärta och kärlek samtidigt kan. Jag rekommenderar den, för den var väldigt bra och fin.



Bok 3: Det fattas en tärning - Johanna Thydell

"Det fattas en tärning" handlar om en tjej som kallas Puck. (Egentligen Petra) Puck är 16 år. Hon är bästa kompis med Emanuel som är homosexuell. Detta har Puck aldrig fått berätta om, men när hon på en fest skriker ut det inför alla, blir ju inte Emanuel så glad som ni kanske förstår. Vartannat kapitel är från Pucks barndom, då hennes föräldrar grälade och när hon var liten. Nu är hennes pappa borta, och hon bor i en så kallad "splittrad" familj med bara sin mamma. Hon festar och är så kallat cool med alla andra, men vem vet vad hon egentligen går och bär på?
Åsikt: Jag gillade denna bok, för att man följde med Puck i hennes funderingar och tankar och på alla fester hon var på, kändes det som om man satt brevid henne och bara tittade hela tiden. En väldigt fin men hemsk handling som gör den värd att läsa. Boken är skriven av Johanna Thydell som är mest känd för sitt verk "I taket lyser stjärnorna" som många känner till.

Bok 4: Bara inte du - Katarina von Bredow
Emma som är 20 år har precis flyttat hemifrån. Hon upptäcker att hon har känslor för sin bästa vän Ellinors pojkvän Adrian. Sedan upptäcker hon också att hennes bästa killkompis Markus har känslor för Emma själv. Och dessutom måste hon ta hand om en bror som kommit i en farlig knipa. Hennes föräldrar har varit skilda sedan Emma var mindre och nu måste Emma ta hand om sina känslor på riktigt. Hennes jobbarkompis Sofie har fattat tycke för Markus och Emma börjar fundera över hur hon egentligen känner för sin bästis från sandlådetiden. En rörig beskrivning, men en handling värd att läsa ordentligt.
Åsikt: Jag tycker den här boken var riktigt bra, och Emma är en bra bild av hur det kan vara för många. Man kan ju inte både behålla kakan och äta upp den, som man säger. Katarina är en grym författarinna som gör succé än en gång.

Bok 5: The return of Hjärtans fröjd - Per Nilsson
Detta är uppföljaren av boken "Hjärtans fröjd". Killen som den handlar om är nu 17 år och åker fortfarande samma buss som han åkte när han först träffade Ann-Katrin. Ann-Katrin som han kallade hjärtans fröjd. han blev förälskad i henne i den första boken, men nu är allt förändrat. Han ser henne aldrig på bussen längre, och när han tar reda på mer om henne, får han reda på att Ann-Katrin inte vill träffa honom mer, och att hon har flyttat. Men han vill träffa henne och bevisa sin mognad och bara prata med henne.
Åsikt: Den här boken var ganska speciell. Den var underlig och mystisk. Man förstod inte alltid hur meningarna var sammansvetsade. Jag har läst den första boken också, och den var bättre än den här enligt mig. Jag tyckte den annars var bra, och häftigt skriven på ett personligt sätt som inte många andra författare skriver. Men handlingen var inte den bästa ur mitt perspektiv.

Detta var bara fem stycken av böckerna jag har lånat och läst av Magda. Jag kommer skriva om fem stycken till, om ett litet tag igen. Kommentera gärna om ni tyckte det var en kul grej eller nåt, hehe. :)


Albins Student 2011

Min storebror Albin som fyllde 19 för ett tag sedan, tog studenten i förrgår från Fordonsprogrammet 2008 här i Vimmerby. Som tur var så regnade det inte hela tiden, utan solen sken faktiskt för det mesta. Det var kul att ha släkten samlad. Jag och min andra bror Daniel hade vår egen present till Abbe. Vi tog en melodi som redan fanns och så skrev vi en text, och så sjöng vi för alla på "kalaset" efter utsparken. Daniel spelade gitarr till också. Det gick bra, och det var roligt att spela upp den. Hehe, våra kusiner tycker också om att skriva texter och sådant till låtar, så vi antar att det har börjat gå i släkten. Hehe, nä då, men det var kul och Abbe fick texten av oss sedan!

Jag och Albin efter utsparken



Emil, Albin och nån mer på väg till kyrkan


Mina stiliga bröder <3


Kortegen :)


Efter vi spelat vår låt till Albin


Denna mössa blev såklart lite skitig efter allt festande under natten, hehe.



Skolavslutning 2011 - Vimarskolan

Då har man slutat åttan också.. lite hemskt för jag vill inte börja nian i höst bara för att jag inte vill sluta sen. Då är det lika bra att inte börja alls, om ni förstår. Jag kommer sakna alla i min klass även om jag inte är med alla. Sen vet jag inte ännu vad jag vill gå för linje, men det kanske inte ens blir med någon jag känner ju.. Det lär jag ju märka. :) Fast nu ska jag se fram emot denna sommar som varit efterlängtad! Sol, bad, musik, familj och vänner! Detta blir nog kul! <3

Vill också bara säga att alla var jättefina på avslutningen! Ha en bra sommar nu allihop! :D

Bilderna är lite för stora för bloggen, men ni ser det mesta ändå hoppas jag..

Lite vänner från skolan - Alexander, Linda och Ninni!



Jag och Rebecca i min klass. :)


Två fina tjejor från min klass - Amanda och Josefine!


Min kompis Marika och Evelin!


Linda och Stina från min klass! :)


Linda som också sjöng på avslutningen!


Det var ett par bilder från i onsdags. Det tar sån tid att lägga upp bilder nu för tiden.. "/ Menmen!


Dagen C










Let's dream about it

Lite bilder från veckan när Magdalena fotade mig med min nikon i sommarsolen! :)

Foto: Magdalena, Nikon D3100 VR










11 Juni - Kalas!

Hey guys!

Idag fyller min bror Albin 19 år! Kan man tänka sig? Det känns inte som han är så "gammal" ännu... Ja, så idag har vi städat lite och så, för mormor, morfar och vår morbror ska komma och fira senare. Då ska vi grilla och efter det blir det nog jordgubbstårta som jag skulle göra. Han hade inte önskat sig nåt speciellt, men han har fått två t-shirtar, en kofta/jacka, strumpor, tärningar att ha i baggen, och en wunderbaum och pengar. Det är vad jag kommer ihåg iallafall. :) Sedan får han ju av mormor och dom med sen! Det kommer nog bli kul ikväll! :)
Han tar studenten nästa vecka med.. så nu har han en kavaj, byxor, skjorta, studentmössa och allt sånt hängande nere i sitt rum. Herregud, vad tiden går fort! Men jag vill inte att han ska flytta än, fast det ska han inte föressten så.. x) Haha, han vill typ inte tror jag. Och det är ju bra för mig, för jag kommer bara sakna honom då ju. Skolavslutning nästa vecka med.. usch.. asso jag vill ha lov, men jag kommer typ sakna alla och sen kommer jag bara bli deppig när jag inte har något att göra om dagarna. Så nu måste jag börja planera massa grejer jag ska göra i sommar. Jag ska ha min klänning jag hade på konfan, och sen kanske en lång kofta till. Jag vet att ni inte vet hur det ser ut, men kan ju lägga ut nån bild sen kanske. Hehe. jaa, nu ska jag inte vara så osocial mot de andra här hemma, så nu loggar jag ut. Kram!



Grattis till världens bästa Albin! :D <3



Sommarshowen 2011

Här är en video från igår på sommarshowen, då jag och Linda sjöng
"Jar of hearts"
 
Det gick ganska bra, och jag är nöjd även om jag var nervös! :)




Breaking Dawn del 1, på väg!

Hallå där!
Tittade in på youtube för ett litet tag sedan och blev chockad när jag såg en video där det stod "officiell teaser Breaking dawn... blabla" så jag tittade in på den och trodde först det var en fejk. Men på twilightswedens hemsida stod det att det alltså var den officiella! :D hahaha, blev jätteglad! Jag längtar som en jäkla fåne till den 18 november tror jag det var, då den kommer ut på bio!!

Här är trailern från youtube! :D



Här är Bellas och Edwards bröllopsinbjudan i Breaking Dawn del 1 ! Vem skulle inte vilja få en sådan inbjudan!? Jag skulle då inte tacka nej! :D






Haha, den är jättefin ju! Totally perfect!

Källa: www.google.se


Lite bilder :)

Jag och Magdalena var i Källängen en dag för någon vecka sedan. :) Gott!




Magdalena!






Utanför bion :B


Vi gjorde goda muffins en dag oxo


Det var ett par bilder! Tänkte lägga ut lite bilder på böcker sen som jag har läst. :)

RSS 2.0